Slajder oferta

twitter
linkedin

Pliki cookies

Ta strona używa plików cookies dla poprawnego funkcjonowania narzędzi. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies na tej stronie, odwiedź naszą politykę prywatności

Akceptuję pliki cookies od tej strony

Schowaj

Produkty mięsne jako surowce nietrwałe wymagają stosowania opakowań spełniających najwyższe standardy jakościowe. Już dziś, stojącym przed branżą mięsną wyzwaniom związanym z pakowaniem żywności w duchu bezpieczeństwa i ekologii, pozwalają sprostać innowacyjne opakowania od KGL.

 

Opakowanie to przede wszystkim bezpieczeństwo

Wypełnianie rygorystycznych standardów jakościowych stawianych opakowaniom dedykowanym produktom mięsnym jest jednym z celów, jakie nałożyło na siebie KGL S.A. Przestrzegając dobrych praktyk ekoprojektowania i stosując nowoczesne materiały, spółka przygotowała i wprowadzała na rynek rozwiązania, które nie tylko są bezpieczne dla przechowywanych w ich wnętrzu przetworów mięsnych, ale także dla środowiska naturalnego.

Wprowadzanie do oferty KGL innowacyjnych opakowań jest efektem działań prowadzonych w Centrum Badawczo-Rozwojowym – mówi Radosław Ptak, Kierownik Działu Rozwoju w KGL S.A. – To właśnie w tym miejscu opracowywane są nowe materiały (jak np. struktury spienione) i technologie (jak np. nowe formy), które następnie spółka implementuje do produkcji.

 

Innowacje odpowiedzią na potrzeby

Już dziś w ofercie KGL S.A. dostępne są opakowania dla branży mięsnej wykonane m.in. z folii rPET lub folii spienionych XPET i XPP, z zastosowaniem struktury monoPET lub opatentowanego sposobu łączenia folii górnej z kołnierzem opakowania (tzw. „RESPECT by KGL”), a także odporne na wysokie temperatury.

Więcej o nowoczesnych i ekologicznych opakowaniach dla branży mięsnej od KGL mogą Państwo przeczytać w naszych najnowszych artykułach dostępnych na łamach portali: foodfakty.pl i portalspozywczy.pl. Zapraszamy do lektury!